Εθελοντικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ρόδου

Switch to desktop

Γιώργος Τριάντος

Γιώργος Τριάντος

16 Οκτ

Δωρεάν εξέταση αρθρίτιδας

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012
Published in Αρθρα Be the first to comment!

Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο συμμετέχοντας στη Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας, διοργανώνει δωρεάν εξέταση στο χώρο του ιατρείου το Σάββατο 13/10/2012 από τον συνεργάτη του Ιατρείου ρευματολόγο Θόδωρο Αναγνώστη

 

Φωτογραφία

16 Οκτ

Επίσκεψη ΕΚΙΦ στη Σύμη

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012
Published in Αρθρα Be the first to comment!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η επίσκεψη κλιμακίου του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου, αυτή τη φορά στη Σύμη το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου 2012.

Στα δύο ιατρεία της Σύμης εξετάσθηκαν 216 ασθενείς, έγιναν 19 υπερηχογραφήματα, μικροεπεμβάσεις, 29 βιοχημικές-μικροβιολογικές και ανάλογες αιματολογικές αιμοληψίες και εξετάσεις και 5 επισκέψεις των ιατρών του κλιμακίου σε οικίες ασθ

ενών.

Με την βοήθεια των μικροβιολόγων του κλιμακίου, Σαλώμης Ιακωβίδου και Ελευθερίας Μοσχούς, έγινε έλεγχος των αναλυτών, επιδιόρθωση και καθαρισμός αυτών καθώς και επισήμανση μερικών προβλημάτων για τα οποία θα προσπαθήσουμε να δώσουμε βοήθεια.

Το σημαντικότερο και είναι η διάγνωση δύο σοβαρών προβλημάτων από τον ΩΡΛ του κλιμακίου, Χρήστο Μιχάλαρο, και για οποία ήδη δρομολογήθηκε ο περαιτέρω διαγνωστικός έλεγχος και θεραπεία.

Με τη λήξη της επίσκεψης θεωρούμε όχι μόνο υποχρέωση αλλά και αυθόρμητη έκφραση ειλικρινών αισθημάτων φιλίας και εκτίμησης, την ευχαριστία των:

1. Χαρίκλειας Ανδρουτσοπούλου, Διευθύντριας του Π.Ι. Σύμης, της οποίας η βοήθεια και η παρουσία ήταν καθοριστικότατος παράγοντας για την επιτυχία της αποστολής μας.
2. Τον Συνάδελφο Ιατρό, Τσαμπίκο Ξανθό, υπεύθυνο του Ιατρείου Χωρτιού Σύμης για την βοήθεια και προθυμία του στη στήριξη της επίσκεψής μας.
3. Την Dodekanisos Seaways, το προσωπικό της και τον Γιώργο Σπανό για την δωρεάν προσφορά της μετακίνησης του κλιμακίου προς και από Σύμη.
4. Τις επιχειρήσεις τουρισμού της Σύμης: Νηρέας, Pedi Beach, Dorian, Ιαπετός, Marika, Kokona, Xωριό, Opera House, Symi Flower για την δωρεάν φιλοξενία των εθελοντών του ΕΚΙΦ.
5. Το εστιατόριο ΠΑΝΤΕΛΗΣ για την δωρεάν σίτιση των Εθελοντών και την άψογη ποιότητα και εξυπηρέτηση.
6. Την Φωτεινή Κυριακίδη, φίλη και μέλος της Πρωτοβουλία και του ΕΚΙΦ που φρόντισε και τις δύο μέρες για τον πρωινό μας καφέ και για τη στήριξή της.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους κατοίκους της Σύμης, που αγκάλιασαν την προσπάθεια μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Εθελοντές Γιατρούς του Κλιμακίου της Σύμης:
Ιπποκράτη Ζαρίφη, Ουρολόγο
Βασίλη Δημητρακόπουλο, Ορθοπαιδικό
Χρήστο Μιχάλαρο, ΩΡΛ
Δημήτρη Νομικάριο Οφθαλμίατρο
Σαλώμη Ιακωβίδου, Μικροβιολόγο
Ελευθερία Μοσχούς, Μικροβιολόγο
Σάββα Καλαθενό, Γαστρεντερολόγο
Θόδωρο Αναγνώστη, Ρευματολόγο
Βασιλική Κορδώνη, Παιδίατρο
Λουκά Λουκαΐδη, Παιδίατρο
Γιώργο Τριάντο, Χειρουργό

Στη Νοσηλεύτρια μας, Δέσποινα Παπαχριστοφή 

Στις Εθελόντριες Μάνθα Ζιώγου, Μαρία Οικονόμου-Νομικάριου, Μαρία Καστρουνή 
και την διοικητική υπεύθυνη του ΕΚΙΦ Δέσποινα Μπρόκου.

Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ρόδου, στηριζόμενο αποκλειστικά, στην αφοσίωση και το ζήλο των μελών του, την αγάπη και υποστήριξη των κατοίκων της Ρόδου και των νησιών μας, θα συνεχίσει την προσφορά του προς τους συμπολίτες και συμπατριώτες, έστω και σε ένα μικρό κομμάτι της αλληλεγγύης και συμπαράστασης, που του ανήκει.