Εθελοντικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ρόδου

Switch to desktop

Γιώργος Τριάντος

Γιώργος Τριάντος

Οι Ροδίτες δεν έχουν χρήματα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους 
25/07/2012 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΟΔΟΣ


Ούτε τα εμβόλια στα παιδιά τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν πολλές οικογένειες
της περιοχής μας, λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί. Σημαντική είναι στην αντιμετώπιση
αυτού του προβλήματος, η συμβολή του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου που λειτουργεί με την ευθύνη της Πρωτοβουλίας «Κοινόν Δωδεκανησίων».
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος λειτουργίας του, Γιώργος Τριάντος, ήδη έχουν εμβολιαστεί 15 - 20 παιδιά από τους παιδιάτρους
που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο και τα εμβόλια διατέθηκαν από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ την όλη προσπάθεια συνέδραμε και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Από τις 15 Απριλίου που λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, έχουν περάσει 520 άτομα στην συντριπτική πλειοψηφία τους Έλληνες, που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καταφύγουν σε ιδιώτες γιατρούς.
«Μέχρι σήμερα έχουν περάσει 520 άτομα στην συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες, κάτι που είναι ανησυχητικό και δείχνει την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην περιοχή μας. Το δεύτερο ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν έχουν κάνει εμβόλια, που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου, είτε έχουν διακόψει το πρόγραμμα εμβολιασμού τους. Ήδη για 15 -20 παιδιά, έχουμε εξασφαλίσει τα εμβόλια
τους και τα κάναμε σε συνεργασία με τους παιδιάτρους
του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου και την συνεισφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», εξασφαλίσαμε 40.000 ευρώ για τον εξοπλισμό του ιατρείου μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Τριάντος. Στο Κοινωνικό Ιατρείο –Φαρμακείο,
υπάρχουν 850 είδη φαρμάκων, που χορηγούνται με την συνταγογράφηση γιατρών, ενώ έχουν σταλεί φάρμακα στο γηροκομείο και στο ίδρυμα Κολυμπίων. Οι 28 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, σύντομα θα μεταβούν και στα μικρά νησιά του νομού μας για την δωρεάν παροχή των υπηρεσιών
τους στους κατοίκους τους μετά την απόρριψη της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με τη Γαληνός για την λειτουργία του πλωτού πολυϊατρείου από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

 

εμβολιασμοί

Εκστρατεία εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση.

Οι γονείς θα μπορούν να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους από την 1 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου, ώστε να καταγράφονται στις εμβολιαστικές λίστες και να μπορεί να γίνει ο προγραμματισμός για την προμήθεια των εμβολίων.

Οι ομάδες στόχοι του πληθυσμού που θα μπορούν να εμβολιαστούν στο Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο Ρόδου, είναι παιδιά ανέργων, άπορων, κοινωνικά αδύνατων καθώς και παιδιά γονέων που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δεν έχουν πρόσβαση σε μονάδες υγείας και παιδιάτρους. 

Από σήμερα 17 Ιουλίου άρχισε η παραλαβή του εξοπλισμού του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου

Παραλήφθηκαν συγκεκριμένα:

1. Φορητός 12κάναλος ηλεκτροκαρδιογράφος με δυνατότητες και τηλεϊατρική υποστήριξης.

2. Φορητό monitor καταγραφής ζωτικών σημείων με μέτρηση σφύξεων, αρτηριακής πίεσης, αναπνοών, οξύμετρο και δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρονικό υπολογιστή για μετρήσεις και καταγραφή εξ αποστάσεως