Εθελοντικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ρόδου

Switch to desktop

Γιώργος Τριάντος

Γιώργος Τριάντος

μοναστηρι πατμοςσημα blog2

 

 

Ρόδος 22/3/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Ρόδου στη Πάτμο

Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ρόδου, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και δράσης του, μετά από πρόσκληση από το Δήμο Πάτμου και σε συνεργασία με το ΚΥ Πάτμου, το Δήμο Πάτμο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα επισκεφθεί με κλιμάκιο ιατρών και άλλων ειδικοτήτων την Πάτμο το διάστημα 23-24 Μαρτίου 2013.

Το Κλιμάκιο θα περιλαμβάνει τις παρακάτω ειδικότητες:

Χειρουργική, Ουρολογία, Μικροβιολογία, Παιδιατρική, Καρδιολογία, Ορθοπαιδική, Γαστρεντερολογία, Γενική Ιατρική, Δερματολογία, Ακτινολογία, Οδοντιατρική, Διατροφολογία, Κοινωνική Λειτουργός και Εθελοντές Νοσηλευτές.

Συμμετέχουν οι Εθελοντές του ΕΚΙΦ

Ζαρίφης Ιπποκράτης, Ουρολόγος

Ιακωβίδου Σαλώμη, Μικροβιολόγος

Μιχάλαρος Χρήστος – ΩΡΛ

Λουκαίδης Λουκάς – Παιδίατρος

Κορδώνη Βάσω– Παιδίατρος

Μαυρονικόλας Πέτρος – Παιδίατρος

Ζωάννου Άννα – Δερματολόγος

Ορφανός Γιάννης – Ορθοπαιδικός

Παπαμαργαρίτης Βασίλης – Γυναικολόγος

Τριάντος Γιώργος – Χειρουργός

Καλαθενός Σάββας – Γαστρεντερολόγος

Τσιομπάνου Ελένη - Ακτινολόγος

Οικονομίδης Νίκος - Καρδιολόγος

Ηρακλείδης Φοίβος – Ειδ. Ιατρός

Μπρόκος Γιάννης – Οδοντίατρος

Μπαλασκάς Αντώνης – Οδοντίατρος

Ιωακειμίδου Σουζάνα – Διατροφολόγος

Πεταλά Καλλιόπη – Κοιν. Λειτουργός

Νικολή Δέσποινα – Βοηθ. Μικροβιολόγου

Παπαχριστοφή Δέσποινα – Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια ΕΚΙΦ

Μπρόκου Δέσποινα – Δ. Υπεύθυνη ΕΚΙΦ

Ζιώγου Μάνθα – Εθελόντρια ΕΚΙΦ

Παράλληλα θα παραδοθεί στο ΚΥ Πάτμου, υγειονομικό και άλλο υλικό.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται με τη συμβολή του Δήμου Πάτμου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Στέμης Μακρυνάκη και του Ανδρέα Παντελάκη.

Πιστεύουμε οτι η επίσκεψή μας θα δώσει έστω και μια προσωρινή λύση στα σημαντικά προβλήματα υγείας που έχει η Πάτμος αλλά και όλα τα μικρά νησιά του τόπου μας. Παράλληλα όμως δεν πρέπει να επαφίεται σε εθελοντικές ενέργειες η κάλυψη της υγείας και της ασφάλειας των συμπολιτών μας και πρέπει άμεσα και δραστικά να δοθούν λύσεις μόνιμες και αποτελεσματικές.

Δεν είναι δυνατόν, σε στιγμές οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οι νησιώτες να αφήνονται χωρίς βασικές υποδομές περίθαλψης και παροχής υπηρεσιών υγείας ούτε το κράτος να απεμπολεί βασικές υποχρεώσεις και παροχές στους πολίτες.

 

Από το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ρόδου

και το φορέα υλοποίησης Πρωτοβουλία Κοινόν Δωδεκανησίων

 

 

Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ρόδου (Ε.Κ.Ι.Φ.), στα πλαίσια των δράσεων κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Δήμο Πάτμου, το Κέντρο Υγείας Πάτμου, την Περιφέρεια Νοτίου και τη Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή, θα επισκεφθεί την Πάτμο το διάστημα 23-24 Μαρτίου 2013.

Κατανοώντας τα σημαντικά προβλήματα των νησιωτικών περιοχών των Δωδεκανήσων, τις σημαντικές ελλείψεις σε ειδικευμένους γιατρούς και τις ειδικές εξετάσεις, θα προσπαθήσουμε με ένα κλιμάκιο ειδικευμένων γιατρών να προσφέρουμε ότι περισσότερο μπορούμε και μας επιτρέπουν οι ειδικές συνθήκες.

Μετά την Κάσο, την Τήλο και τη Σύμη, τη Σάλακο, τα Απόλλωνα και το ίδρυμα Κολυμπίων, η Πάτμος θα είναι η αρχή των επισκέψεών μας για το 2013. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει τη Μεγίστη (Καστελλόριζο), Χάλκη, Σύμη, Λειψούς και Αγαθονήσι, Νότια Ρόδο.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης μας στη Πάτμο θα θέλαμα να ευχαριστήσουμε το Δήμο Πάτμου και το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Αντιδήμαρχο κ. Σκεμπέ με τον οποίο είχαμε και την πρώτη επικοινωνία και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΚΥ Πάτμου. Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και της χαράς με την οποία μας υποδέχτηκαν.

Από το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο Ρόδου και το φορέα υλοποίησης ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κοινόν Δωδεκανησίων.