Εθελοντικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ρόδου

Switch to desktop

Γιώργος Τριάντος

Γιώργος Τριάντος

16 Οκτ

Επίσκεψη ΕΚΙΦ στη Σύμη

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012
Published in Uncategorised Be the first to comment!

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η επίσκεψη κλιμακίου του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου, αυτή τη φορά στη Σύμη το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου 2012.

Στα δύο ιατρεία της Σύμης εξετάσθηκαν 216 ασθενείς, έγιναν 19 υπερηχογραφήματα, μικροεπεμβάσεις, 29 βιοχημικές-μικροβιολογικές και ανάλογες αιματολογικές αιμοληψίες και εξετάσεις και 5 επισκέψεις των ιατρών του κλιμακίου σε οικίες ασθ

ενών.

Με την βοήθεια των μικροβιολόγων του κλιμακίου, Σαλώμης Ιακωβίδου και Ελευθερίας Μοσχούς, έγινε έλεγχος των αναλυτών, επιδιόρθωση και καθαρισμός αυτών καθώς και επισήμανση μερικών προβλημάτων για τα οποία θα προσπαθήσουμε να δώσουμε βοήθεια.

Το σημαντικότερο και είναι η διάγνωση δύο σοβαρών προβλημάτων από τον ΩΡΛ του κλιμακίου, Χρήστο Μιχάλαρο, και για οποία ήδη δρομολογήθηκε ο περαιτέρω διαγνωστικός έλεγχος και θεραπεία.

Με τη λήξη της επίσκεψης θεωρούμε όχι μόνο υποχρέωση αλλά και αυθόρμητη έκφραση ειλικρινών αισθημάτων φιλίας και εκτίμησης, την ευχαριστία των:

1. Χαρίκλειας Ανδρουτσοπούλου, Διευθύντριας του Π.Ι. Σύμης, της οποίας η βοήθεια και η παρουσία ήταν καθοριστικότατος παράγοντας για την επιτυχία της αποστολής μας.
2. Τον Συνάδελφο Ιατρό, Τσαμπίκο Ξανθό, υπεύθυνο του Ιατρείου Χωρτιού Σύμης για την βοήθεια και προθυμία του στη στήριξη της επίσκεψής μας.
3. Την Dodekanisos Seaways, το προσωπικό της και τον Γιώργο Σπανό για την δωρεάν προσφορά της μετακίνησης του κλιμακίου προς και από Σύμη.
4. Τις επιχειρήσεις τουρισμού της Σύμης: Νηρέας, Pedi Beach, Dorian, Ιαπετός, Marika, Kokona, Xωριό, Opera House, Symi Flower για την δωρεάν φιλοξενία των εθελοντών του ΕΚΙΦ.
5. Το εστιατόριο ΠΑΝΤΕΛΗΣ για την δωρεάν σίτιση των Εθελοντών και την άψογη ποιότητα και εξυπηρέτηση.
6. Την Φωτεινή Κυριακίδη, φίλη και μέλος της Πρωτοβουλία και του ΕΚΙΦ που φρόντισε και τις δύο μέρες για τον πρωινό μας καφέ και για τη στήριξή της.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους κατοίκους της Σύμης, που αγκάλιασαν την προσπάθεια μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Εθελοντές Γιατρούς του Κλιμακίου της Σύμης:
Ιπποκράτη Ζαρίφη, Ουρολόγο
Βασίλη Δημητρακόπουλο, Ορθοπαιδικό
Χρήστο Μιχάλαρο, ΩΡΛ
Δημήτρη Νομικάριο Οφθαλμίατρο
Σαλώμη Ιακωβίδου, Μικροβιολόγο
Ελευθερία Μοσχούς, Μικροβιολόγο
Σάββα Καλαθενό, Γαστρεντερολόγο
Θόδωρο Αναγνώστη, Ρευματολόγο
Βασιλική Κορδώνη, Παιδίατρο
Λουκά Λουκαΐδη, Παιδίατρο
Γιώργο Τριάντο, Χειρουργό

Στη Νοσηλεύτρια μας, Δέσποινα Παπαχριστοφή 

Στις Εθελόντριες Μάνθα Ζιώγου, Μαρία Οικονόμου-Νομικάριου, Μαρία Καστρουνή 
και την διοικητική υπεύθυνη του ΕΚΙΦ Δέσποινα Μπρόκου.

Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ρόδου, στηριζόμενο αποκλειστικά, στην αφοσίωση και το ζήλο των μελών του, την αγάπη και υποστήριξη των κατοίκων της Ρόδου και των νησιών μας, θα συνεχίσει την προσφορά του προς τους συμπολίτες και συμπατριώτες, έστω και σε ένα μικρό κομμάτι της αλληλεγγύης και συμπαράστασης, που του ανήκει.

03 Σεπ

Ανάγκη εμβολίων

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013
Published in Αρθρα Be the first to comment!

εμβολιασμοί

 

To Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο, στα πλαίσια των εμβολιασμών παιδιών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν το εμβόλιο τους, έχει ανάγκη από τα παρακάτω εμβόλια:

Memveo, Havrix, Tetravac, Menigetec, MMR, Prevenar, Engerix, Priorir Tetra, Pentavac.

Όσοι από τους συμπολίτες μας έχουν την επιθυμία και τη δυνατότητα να μας βοηθήσουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το 22410-36110 καθημερινά από 09.00 μέχρι 13.00 ή να τα φέρουν στο ΕΚΙΦ, Πλατεία Αγ. Ιωάννου, Κ.Παλαιολόγου 85

03 Σεπ

Εισιτήριο Υγείας (Healthvoucher)

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013
Published in Αρθρα Be the first to comment!

Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ρόδου, στην προσπάθεια που κάνει για την ανακούφιση και εξυπηρέτηση άπορων, ανασφάλιστων και κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας, από Τρίτη 3/9/2013 σε συνεργασία και με το Γραφείο Διαμεσολάβησης της Πρωτοβουλίας Κοινόν Δωδεκανησίων, θα συνδράμει τους συμπολίτες στη συμπλήρωση των αιτήσεων για το Εισιτήριο Υγείας.
Με το παρόν γίνεται προσπάθεια ώστε πολίτες που απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα (και ήταν είτε άμεσα είτε έμμεσα ασφαλισμένοι) να αποκτήσουν δυνατότητα-δικαίωμα πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (επισκέψεις σε ιατρό και εργαστηριακούς ελέγχους) καθώς και σε έλεγχο-παρακολούθηση κύησης.

Το “Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης” σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σας επιτρέπει να ωφεληθείτε με δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, παρακολούθησης και αγωγής υγείας. 


Με το ΕΕΠ γενικής κατηγορίας καλύπτεσθε για τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 • Παροχή υπηρεσιών ιατρικής εξέτασης με επισκέψεις σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ή μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία).
 • Δυνατότητα παραπομπής με αξιολόγηση από τον ιατρό για πραγματοποίηση συνόλου διαγνωστικών εξετάσεων, σύμφωνα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα στην οποία υπάγεται ο ωφελούμενος.
 • Πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, Ιατρεία ΕΟΠΥΥ ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ.

Με το ΕΕΠ Ελέγχου-Παρακολούθησης Κύησης καλύπτεσθε για τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 • Παροχή υπηρεσιών ιατρικής εξέτασης με επισκέψεις σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία).
 • Δυνατότητα παραπομπής με αξιολόγηση από τον ιατρό για πραγματοποίηση βασικού πακέτου εξετάσεων ελέγχου κύησης, σύμφωνα με το τρίμηνο κύησης που διανύει η έγκυος, και καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, Ιατρεία ΕΟΠΥΥ ή μονάδες υγείαςτου ΕΣΥ.
 • Αξιολόγηση /διάγνωση, οδηγίες ιατρού, και ό,τι περιλαμβάνεται ως παροχή υπηρεσίας προς την ωφελούμενη σύμφωνα με την επιστήμη και την ιατρική ένδειξη κατά την επίσκεψη για έλεγχο-παρακολούθηση κύησης.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:
Δυνητικοί ωφελούμενοι ή δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πρώην ασφαλισμένοι κλάδων υγείας που έχουν υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ καθώς και τα προστατευόμενα (που ασφαλίζονταν έμμεσα ) μέλη των οικογενειών τους, που:
έχουν απολέσει, την ασφαλιστική τους ικανότητα και έχουν, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα ημερολογιακού έτους 2011), ατομικό εισόδημα έως 12.000€ (άγαμοι) ή οικογενειακό εισόδημα έως 25.000€ (έγγαμοι). Ως εισόδημα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο ατομικό/ οικογενειακό εισόδημα,ως αναφέρεται στο άρθρο 29 του ν.3986/2011, περί επιβολής έκτακτης εισφοράς.
Στο Πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι πρώην ασφαλισμένοι ασφαλισμένων κλάδων υγείας που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και Ταμείων που δεν διέθεσαν ηλεκτρονικά αρχεία για αξιοποίηση από Πρόγραμμα μέχρι σήμερα (π.χ. οι πρώην ασφαλισμένοι ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΠΜΜΕ (εκτός Β' Δ/σης).)

Προσοχή

Στις περιπτώσεις που η αίτηση σας δεν γίνει αποδεκτή, το σύστημα παράγει μήνυμα με τη σχετική αιτιολόγηση περί μη επιλεξιμότητας για υπαγωγή - εγγραφή στο Πρόγραμμα ως ακολούθως:

 • Εξάντληση των διαθέσιμων πόρων από προγενέστερα αιτήματα που έγιναν αποδεκτά, ή
 • Μη πλήρωση του κριτηρίου ασφαλιστικής ικανότητας, ή
 • Μη πλήρωση του εισοδηματικού κριτηρίου, ή
 • Αδυναμία ταυτοποίησης των στοιχείων που υποβάλλετε.

Σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, πέραν της πρώτης, έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε στην αρμόδια, κατά περίπτωση, υπηρεσία (ασφαλιστικό φορέα, ΔΟΥ, ΚΕΠ για ενημέρωση στοιχείων ΑΜΚΑ-άμεσου & έμμεσου-συνδεδεμένου μέλους κτλ) προς ενημέρωση των στοιχείων σας. Σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον μετά την σχετική επικαιροποίηση των στοιχείων σας από τον αρμόδιο φορέα προκύψει ότι πληρείτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας για ένταξη στο Πρόγραμμα, θα μπορείτε να προχωρήσετε κανονικά στην αίτηση-εγγραφή σας. 

Πληροφορίες στο Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο
Κων/νου Παλαιολόγου 85 - Πλατεία Αγ. Ιωάννη
τηλ: 22410-36110

Από 10.00 έως 13.00 Δευτέρα έως Παρασκευή και 18.00-19.30 Τρίτη και Πέμπτη.

Εισιτήριο Υγείας